Button Textvissza

Diákhétvége

Dedikált weboldala

A rendezvény célkitűzései

001

KÖZÉPISKOLA

Fontosnak tartjuk, hogy bizonyos folyamatok már a középikolás évek alatt elinduljonak. Ezek jó alapjai lehetnek a későbbi életutatak kialakításának. Elmondhatjuk, hogy a VIFÓ az egyetlen olyan ifjúsági szervezet Vajdaságban, aki ilyen hangúlyt fektet a középiskolások ilyen módú fejlesztésére.

002

TÉMAKÖRÖK

Szándékosan olyan témaköröket alaítottunk ki, amelyek már a középiskolás években is hasznosak lehetnek. Ilyen például a pályaorientáció, csaapatépítés vagy akár a párkapcsolat szekciók. Szeretnénk, hogy középiskolásaink is megfelelően lássák a világot és magukat, amiért teszünk is.

003

#KÖZÖSSÉG

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos olyan közegben tanulni és fejlődni, ahol ilyen légkör van és inkább egymás segítésén van a hangsúly. Ha ezt már középiskolás korosztályban el tudjuk indítani az egy nagyon jó és formálható alap lesz a jövő generációra nézve.

Esemény leírás

A Diákhétvégét, középiskolás osztályoknak szervezzük. 

Sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy egy osztály nem tud megfelelően működni és közösségként létezni. Gyakran van széthúzás és nem tudják megbeszélni a dolgaikat. 

A Diákhétvége egyik szekciója pont ezekkel a problémákkal foglalkozik. 

A közösségépités mellett van még lehetősége az osztálynak önismereti, pályaorientációs, szenvedélybetegségek illetve párkapcsolat témakörökben jelentkezni hozzánk. 

A hétvégén nem előadásokat hallgatunk, vagy jegyzetelünk, hanem ezekre a témákra kifejlesztett játékos feladatokat oldunk meg, amely péntek délutántól vasárnap délutánig tart. Eddig 5 Diákhétvégét tartottunk főleg zentai és szabadkai osztályok részvételével. 

Ha nálatok is vannak ilyen problémák vagy egyszerűen csak nem tudjátok, hogy merre mentek tovább egyetemre, esetleg kíváncsiak vagytok hogyan működnek a párkapcsolatok tudatos szinten, a Diákhétvége nektek való.

A rendezvény Szervezői

Szarapka Dóra

Rózsa Ramóna

Rózsa Fijóna

A rendezvény TÁMOGATÓI