Button Textvissza

Vajdasági Szabadegyetem

Dedikált weboldala

A rendezvény célkitűzései

001

ISMERKEDÉS

A vajdasági magyar és a Magyarországon tanuló vajdasági magyar egyetemistáknak nyújt ismerkedési, barátkozási lehetőséget, és a jövőbeli szakmai együttműködések megalapozására nyújt teret.

002

SZAKMA

Olyan szakmai ismeretek lehet szerezni, amelyekre az intézményesített felsőoktatás keretein belül nincs lehetőség. Ráadásul olyan neves előadóktól, akik előadásaira nem biztos, hogy el tudnál jutni.

003

MŰHELYMUNKA

A két évvel ezelőtt indított sikeres műhelymunka szekció után úgy döntöttünk, hogy ez is a Vajdasági Szabadegyetem alapját fogja képezni. A műhelymunkákon egy megadott témát kell feldolgoznia a csapatnak, megoldásokat találni rá, amelyet a hét végén prezentálniuk kell.

Esemény leírás

Vajdaság értelmiségének gyűjtőhelye. Célunk egy olyan közösségi tér létrehozása és fenntartása, ahol a hallgatók tudnak az előadásokon és egymástól is tanulni, sokkal kötetlenebb keretek között, mint az iskola padjaiban. 

A Vajdasági Szabadegyetem 15 éves fennállása alatt több, mint 100 előadást hallhattak a résztvevők, akik átlagosan évente 150-en voltak jelen.

Az immár 6 napos programra érkeznek hallgatók a Kárpát-Medencéből is, így a kapcsolatépítésre is kiváló lehetőség a Szabadegyetem. 

Olyan előadók jártak már nálunk, mint például:

Tonk Emil, Hevesi Krisztina, Hevesi Tamás, Geszti Péter, Szabó Péter, Csernus Imre, Besenyei Péter és még sokan mások.

Az előadások mellett minden évben rendezünk csapatjátékokat, ahol a csapatmunka eredményessége mellett díjakat is osztunk ki a hét végén. Vannak titkos játékaink, illetve most már két éve indítunk egy egész hetes workshopot, ahol a megadott témában kell a hallgatóknak munkákat beadni. 

Végül de nem utolsó sorban pedig az esti programok, mint például koncertek, borkóstoló, éjszakai játékok, karaokee és egyéb vetélkedők. 

Hogy az éterben is nyoma legyen a Vajdasági Szabadegyetemnek ezért már két éve napi jelentkező műsorunk is jelentkezik a Szabadegyetemről, hogy otthon anyu-apu is lássa minden rendben van Veled és a haverok pedig irigykedjenek, hogy mennyire menő helyen vagy.

A rendezvény Szervezői

Csikós Tibor

Német Tamra

Rózsa Ramóna

Szarapka Dóra

Boros Gyevi Csongor

Berkó Szilárd

Börcsök Pál Gábor

Boros Noémi

Beretka Csaba

Rózsa Fijóna

Kiss Árpád

Szollár Ádám

A rendezvény TÁMOGATÓI