Vissza

A humor, mint a jó csapatmunka eszköze

Brit tudósok bebizonyították, hogy....ja nem!

Sokszor látom az aktivistáimat feszültnek, vagy gondterheltnek egy-egy gyűlés elején vagy, amikor megérkeznek az irodánkba, de észrevehető ez, akár egy Facebookos beszélgetés közepette is.

Ilyenkor a legjobb módszer - szerintem - ha csak úgy minden ok nélkül bedobok valami olyan viccet, vagy szóviccet, amire nincsenek felkészülve, hiszen így lehet a leghatásosabban kibillenteni valakit egy ilyen állapotból.

És, hogy miért akarjuk? Csak. Miért ne?

- Mekkora az Excel nadrágja?
- xls!

Felesleges miérteket keresni, vagy elkezdeni faggatni valakit, hogy: Héééé, mizu, mibaj..stb..Aki szeretné, úgy is elmondja, ha olyan hangulatban van, addig pedig ez tök jó módszer lehet.

Igen, ennek vannak hátrányai is, például, hogy komplett idiótának néznek, de, ééés itt jön a hatalmas DE legalább kibillented abból az állapotból, ami szomorúvá tette és ugybár ez lenne a célunk.

Vagyis, most jön a mindentmegmondó következtetés:

- Aki rendszeresen korábban ébred, mint ahogy az ébresztőóra jelez, az nagyon előkelő?

Vagyis most:

Egy szervezet életében az egyik legfontosabb dolog a csapatmunka és egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen hangulatban telik, hiszen te is szivesebben mész olyan helyre ahol tudod, hogy feltöltenek energiával, mint egy olyan helyre, ami folyamat lehúz. Ki szereti ezt? Én tuti nem. Ezért is vagyok a jókedv híve.

Talán a VIFÓ is ennek köszönheti a jó csapatmunkáját, mert vannak kemény időszakok, amikor szorít az idő és teljesíteni kell, de sosem felejtünk el közben viccelődni és rossz szóviccekkel elmondani egymásnak, hogy mennyire szeretjük a másikat.