Vissza

Megújulás

Félelmek és a rossz vezetés útja

Sok olyat láttam már, hogy ifjúsági szervezetek csak a régi jól bevált programokat és módszereket voltak hajlandóak alkalmazni. 

Talán attól félnek, hogy ha valami új jön be, ami nincs kipróbálva sikertelen lesz a programjuk és ezáltal az ő hírnevük is csökkenhet a fiatalok körében.  
Azonban, ha kicsit belegondolunk, vajon hogyan indulhattak azok a programok, amelyek akár már több évtizedet is megéltek?

Ifjúsági szervezet vezetőként úgy gondolom, mindig nyitottak kell legyünk az újra, követni a trendeket, hogy mik azok a dolgok, programok, események akár előadók, akik felkeltik a fiatalok érdeklődését. Elvégre egy ifjúsági szervezetnek az lenne a feladata, hogy összefogja fiatalokat és számukra szervezzen programokat, őket segítse a fejlődésben.

Sok szervezet ott bukik el, vagy azért nehéz aktivistákat szereznie, mert nem igazán foglalkoznak azzal, hogy mi is érdekli a célközönségét. Nem nonszensz?

A helyzet azért állít bennünket, vezetőket kihívás elé, mert van, hogy már egy generáció között is hatalmas szakadék van nem, hogy 3-4 között. 

Ezeket a szempontokat figyelembe véve, talán azon is el lehet gondolkodni, hogy mennyi ideig, vagy hány éves korig lehet hitelesen vezetni egy ifjúsági szervezetet.

Úgy gondolom, hogy amíg hajlandóak és nyitottak vagyunk az újra, merünk támaszkodni az aktivistáinkra és a tudásukra, addig sokáig, hiszen kik, ha nem ők azok, akik a legrelevánsabbak a legfontosabb kérdésekben. 

Pusztán azért megmaradni régi programoknál és nem indítani újakat, mert félünk a kudarctól, vagy a székünk elvesztésétől, nem vezetőhöz méltó attitűdöt sugall.

Mindez nem azt jelenti, hogy innen kell nyugdíjba menni. Érezni kell azt, hogy mikor van itt az idő a továbblépésre és engedi, hogy a fiatalabbak is kipróbálják magukat vezetői pozícióban.

Te is rengeteget tanultál, miért vennéd el mástól ezt a lehetőséged?

Engedjük szárnyalni az aktivistáinkat, és nyitottsággal hallgassuk meg az ötleteiket, hiszen ők azok, akik éltetik a szervezetet és akik nélkül nem tudna működi.

Merj nagyot álmodni
Vezető társaim, Ti pedig, akik nem vagytok hajlandóak fejlődni, követni az igényeket, úgy marketing, mint vezetéstechnikai szempontokat figyelembe véve, el kell gondolkodnotok azon, hogy milyen céllal vagytok a szervezetben és hogy az megéri-e a szervezet halálát.