Vissza

Miért legyek aktivista, ha nem kapok érte pénzt?

Tények és tévhitek

Merül fel bennünk a kérdés. Megjegyzem jogosan.

Gondolom bennetek is megfogalmazódott már, ha olyanról hallotok, hogy valaki csomó időt fektet abba, hogy aktivista legyen egy szervezetben. A következő néhány sor erről fog szólni.

Aktivistának lenni nem azt jelenti, hogy nem tudjuk elfoglalni magunkat hanem, hogy olyat csináljunk, amitől fejlődünk.

A mai világban szinte már minden a pénz körül forog, hiszen ki ne szeretné, ha sok lenne belőle? Nekem is bejönne, ha Ferrarival járkálhatnék a Renault-m helyett, bár a kocsim biztosan nem örülne a szerbiai utaknak.

Én például nem tudtam, hogy mi ez az aktivistáskodás és én sem értettem, hogy emberek miért hajnaldóak órákat vagy napokat ilyen dolgokkal tölteni, hiszen hasznosabban is lehetne élni az életet.

Éppen ezért az első gyűlésemen való részvétel is váratott magára, amelyre rengeteg előítélettel mentem el.

Azóta viszont már értem miről szól a fáma.

Azon kívül, hogy csomó jófej embert ismerhettem és ismerhetek meg, az élet megannyi területén segít eligazodni, még ha közhelyesen is hangzik. A programszervezéstől kezdve, a felelősségvállaláson keresztül (igen, tudom creepy), a csapatmunkán keresztül egészen egy egész progam költségvetéséig mindent meg lehet tanulni, ha nagyon akarod.

Emberekkel is kell dolgozni? O.O

Nekem például a VIFÓ-s tapasztalataim nagyon sokat segítenek a másokkal való munkában a munkahelyemen.

Bár pénzt nem kapok a munkámért, mégis úgy gondolom, hogy megéri, hiszen ezeket a dolgokat vagy nehezebben vagy meg sem tudnám tanulni az iskola gyönyörűszép falai között...nem mellesleg a tanulmányaid mellett tudsz ezzel foglalkozni, ami azt jelenti, hogy a szakmádon kívül még egy olyan pluszt kapsz, amiért nem kell fizetned.

Miért járjak képzésekre? Nekem nincs rá szükségem.

Akkor Te egyike vagy azon kevés embereknek, aki mindent tudsz már az életről és magadról, viszont sokunkkal előfordul, hogy ez nincs így, ilyenkor egy önismereti képzés tud segíteni. De nem csak erre van lehetőség! A határ igazából a csillagos ég , hiszen minden olyan témára lehet képzést szervezni, ami épp érdekel Téged vagy a csapatod.

Ezért például idén nálunk, a VIFÓ-ban öt képzés volt: Önismeret, Protokoll, Tanulásmódszertan, Projektmenedzsment és Csapatépítés. Ezek mindengyike azért jött létre, hogy segítsék az aktivistáink életét és munkáját, hisz ha belegondolsz, hogy eljössz egy tanulásmódszertan képzésre, ahol bemutatják, milyen technikákkal lehet könnyebben és gyorsabban tanulni, hát ki ne akarná?

Ezeken kívül olyan emberekkel ismerkedheszt meg, akikkel egyébként nem biztos, hogy találkoztál volna, hát még Ők Veled.

Alakítsd Te az életed, ne az élet Téged.

Így a végére elég is legyen a közhelyes mondatokból. Keress fel bennünket Facebookon, vagy akár személyesen  a Corvin Mátyás 9-ben, Szabadkán (Boss utcája, mert onnan könnyebb megjegyezni) és együtt megvalósíjuk az ötleteid. Meg iszunk egy jó kávét.