Vissza

VI. VIFÓ Ifjúsági Konferencia

Szeresd, amit csinálsz, szenvedélyesen szeresd!

A VIFÓ Ifjúsági Konferencia azért egy olyan csodálatos és egyedülálló rendezvény amilyen, mert amit a csapattal és előadóinkkal közösen csinálunk, az nem más, mint a tapasztalat, a szeretet, a szenvedély, a sugárzó arcok és a sikerek közkinccsé tétele.

És bizony nagy szükségünk van arra, hogy tudjunk az értékeinkről, közös kincseink legyenek és szembesljünk azzal, hogy a vajdasági emberek is tudnak igazán boldogok lenni.
December 12-én a KurtaUtca, Balassa Teodóra és a Phrenia zenekar ismétlést tartott nekünk a boldogság tananyagából, hogy még véletlenül se felejtsük el: a szív ma is az anyagiak felett áll, ha a boldogság kulcsait keresnénk, akárhol is legyünk, lelkileg, vagy földrajzilag.  
Előadóink, most sem azért fogadták el a VIK szervezőinek felkérését, mert hangszerüket, együttesüket, fényképezőgépüket, magánvállalkozásukat népszerűsíteni szeretnék nálunk, hanem hogy egy kisgyermkéhez hasonlító mosollyal és izgalommal telve megmutassák a VIFÓ közösségének, mi is az ő eszközük az önkifejezésre.

Hiszen ez nem koncert volt, és nem is kiállítás. Mi a VIK-en beszélgetünk, a VIK-en hallgatunk, mosolygunk, felfedezünk és megismerünk. A VIFÓ családjával közelítünk már oda, kíváncsi és visszatérő közönségünknek köszönhetően, hogy előadóink sora vajdasági gyémántok csillogó tárháza legyen és fényük világában tudjunk fogadni mindenkit, aki a jövőben is szeretne hozzánk tartozni.

Konferenciáink kezdetén mindig válaszra szomjazó szemeket látok megérkezni a közönség soraiba. Rendezvényünk végeztével pedig nyugodt és vidám arcokat találni, akik egy-egy kávé mellett folytatják a beszélgetést az előadókkal, kötetlenül, immár kedves ismerősként. Hisz úgy gondoljuk, eddigi hat konferenciánk minden egyes alkalmával olyasmit indítottunk el, ami megállni sosem fog.
Véleményem szerint a siker az, amikor elérünk valamit, nem pedig elérünk valahová. Valahová csak akkor jutunk el, amikor számunkra minden elsötétedik. Sikereink segítenek abban, hogy sugárzó szívvel és arccal járjuk az utat, boldog életünk legyen és nem utolsósorban olyan dolgokat is el tudjunk érni, melyek által bearanyozhatjuk a körülöttünk lévők életét is.

Így lépünk hát be mi vifósok az új évbe és köszöntsük 2019-et olyan rendezvényekkel a hátunk mögött mint a mi konferenciánk, melynek kiemelt szerepe abban rejlik, hogy az egyik leginspirálóbb darab rendezvényeink értékekkel teli tárházában.

Köszönjük a 2018-as év három VIFÓ Ifjúsági Konferenciája koordinátorának, Német Tamarának a szervezőcsapat és vajdasági magyar közösségünk szolgálatában tett munkáját, hogy általa a siker felemelő és boldog útján tudott maradni ez a különleges rendezvénysorozat, magával rántva mindenkit, aki szeretett volna betekintéstnyerni a közöttünk élő ambíciózus és szenvedélyes fiatalok munkásságába, mindennapjaiba, titkaiba. Sok sikert kívánunk a VIK jövőbeli koordinátorának is és ezúton szeretnénk meghívni minden visszatérő és új vendégünket a 2019-ben megrendezésre kerülő konferenciáinkra, őszintén remélve, hogy sok új útkereső arccal fogunk még találkozni a jövőben.

Tartsatok velünk, tartsatok a VIFÓ-val, a mi vajdasági, élő és lélegző közönségünkel! Jövőre legyetek Ti is VIK előadók, résztvevők, gyertek és pacsizzatok nagyokat a VIFÓ csalátagjaival. Épüljünk és építsünk együtt, szeretünk és várunk titeket! Boldog karácsonyt, boldog új évet, sziasztok!