Vissza

XVI. Vajdasági Szabadegyetem infók

vagyis, hogy mire számíthatsz ha eljösssz hozzánk

Az idei témához különleges segítséget hívtunk, még pedig titeket. Az év elején közzétettünk egy online kérdőívet, amelyet több mint 150-en töltöttetek ki.

Igyekeztünk az idei évben még jobban rátok hangolódni, így alkottuk meg a kérdőív kiértékelése után a közösségi élet, élő közösség témát. Felvázolva, a tematika fő iránya a közösségi élet rossz hatásai az emberi kapcsolatokra – milyen hatásuk van a netes szokásaitoknak a mindennapi életetekre, illetve egy másik irányvonal, amellyel mindenképp foglalkozunk azok a generációs különbségek a kommunikációban, felfogásban, szokásokban.
Rengeteget lehetne még írni arról, hogy mi a Szabadegyetem, de minden infót megtaláltok a www.vifo.rs/xvisze oldalon. 
Találtok pontos leírást az idei témáról, előadókról, programról, az idei himnuszunkról, illetve egy élménybeszámolót is, amely még jobban bemutatja, hogy miből maradtok ki, ha esetleg otthon maradnátok (Ugye nem?)

Remélem az idei Szabadegyetemen (is) találkozunk.

 

Amiről pedig még fontos tudnotok:

Szó esett a szerdai sajtótájékoztatónkon a VIFÓ és a VaMaDiSz együttműködésének átalakulásáról az idei évben. Biztosan sokan találkoztatok azokkal a hírekkel, amelyeket a VaMaDiSz elnöke megosztott a sajtóval. Mi úgy gondoljuk, hogy minden felgyülemlett problémát, megoldandó dolgot közösen kell megoldanunk, ám, ahogyan egy régi történetben is van: 

Ha egy hosszú túrára megyünk egy göröngyös úton, akarva akaratlanul a cipőnk egy idő után tele megy kis kavicsokkal, választhatjuk, hogy úgy megyünk tovább és a kavicsok felsértik a lábunkat, de dönthetünk úgy is, hogy megállunk és kirázzuk a cipőnkből, így a további utunkon újult erővel tudunk haladni, fájdalom nélkül.

Sosem volt szó arról, hogy az együttműködésünk teljesen megszűnne, mindössze úgy láttuk jónak, hogy tartunk egy kis pihenőt, ami idő alatt mindkét csapat le tudja vonni a következtetéseket és tud dolgozni a problémáikon, így mikor a közös munkára kerül sor már nem állhat semmi a sikeres munka útjába. 

A sajtóban megjelent vádakkal pedig nem szeretnénk foglalkozni, hiszen úgy gondoljuk, hogy nem a médiával üzengetve kell megteremteni a jövendőbeli közös együttműködés alapjait. Biztosak vagyunk abban, hogy mind két csapatban meg van a nyitottság arra, hogy konstruktívan a tárgyaló asztal mellett teremtsük meg az együttműködésünk folytatásául szolgáló alapokat.