Nem támogatott méret. :(
SZABADEGYETEM
SZABADEGYETEM ELŐADÓK

A Szabadegyetem, egyetem lévén a tanulásról szól. Ne aggódj,
izgalmas témákkal és előadásokkal készültünk nektek!

KÁNAI ANDRÁS

A jövő munkahelye, a munka jövője

Kánai András 1973-ban született Siófokon. Egyetemi évei alatt egy reklámügynökségnél helyezkedett el kreatív szövegíróként. Két évtizedig dolgozott a szakmában, közben végigjárta a ranglétrát, kreatívigazgató is volt, reklámügynökségi munkáit számtalan díjjal honorálták.

2014-től a Vodafone Magyarország integrált kommunikációs szakértője, 2016-ban pedig belső kommunikációs szakértője lett.

Az elmúlt húsz évben közel 300 újságcikket jegyez. Ezek egy része szakmai jellegű, más része viszont science fiction könyvekről és filmekről írt kritika, ismertető, illetve futurológiai témájú írás.

A spekulatív fikcióval foglalkozó legnagyobb magyar nyelvű weboldal, az SFmag egyik alapítója és szerkesztője.

GYÖRFFY KINGA

Add elő magad! A magával ragadó, emlékezetes beszélő titkai

Györffy Kinga retorikai-storytelling tanácsadó és tréner, egyetemi oktató.

Pályáját közéleti beszédíróként kezdte, ekkor tapasztalta meg először a történetmesélésnek mint meggyőzésnek a hatalmát  és határait.

Az elmúlt tizenkét évben több száz felső- és középvezető, kutató, startupper, valamint egyetemista és gimnazista retorikai fejlesztésében vett részt.

Az Imagine Cup innovációs világverseny mindenkori magyar döntőseinek pitch-trénere, az I. számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet munkatársainak előadás-technikai felkészítője.

Ismeretterjesztő és tudományos cikkek szerzője, mintabeszédes sorozatok társszerzője, a Bátrak, akik mernek című interjúkötet egyik szereplője.

Add elő magad − A magával ragadó előadás titkai című könyve 2015 novemberében jelent meg. A könyv folytatása  a professzionális történetmesélés alkalmazási területeiről  várhatóan már idén olvasható lesz.

NEMES ORSOLYA

EzEK A MAI FIATALOK

Orsolya TEDx előadó, a HVG magazinok és a Forbes vendégszerzője.

Rendszeresen tart itthon és külföldön előadásokat, workshopokat és tréningeket.

A Milestone Solutions Lab csapatával multinacionális vállalatokat, közép- és kisvállalkozásokat, valamint NGO-kat támogat hatékony és emberközpontú szervezeti kultúra kialakításában.

2015-ben az 50 tehetséges magyar fiatal közé választották.

Generációs mítoszok – Hogyan készüljünk fel a jövő kihívásaira című könyve, amely szerint a nemzedékeket többé nem a múlt, hanem a jövő alapján lenne érdemes definiálnunk, 2019. tavaszán jelenik meg a HVG Könyvek gondozásában.

Böjte Csaba atya

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítványalapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélybensanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása.Jelenleg 2500 nyomorgó gyermekről gondoskodik intézményeiben és továbbiszázakról nevelőszülői rendszerben.

Böjte Csaba civilként autóvillamossági szerelőnek tanult, majd miután ezt aszakmáját feladta, egy évig élt, és dolgozott bányászként a Hargitában. Ezzel adöntéssel, akaraterejét próbára téve, lelkiekben már a papi pályára készült.

Édesapja költő volt, s egy verse miatt a Ceaușescu-rezsim bírósága hét évibörtönre ítélte, ahonnan négy és fél év múlva szabadult ki. A börtönben elszenvedett kínzások és egyéb megpróbáltatások következtében szabadulása utánmásfél hónappal meghalt.

Csabának ez alapvető momentum volt annak megértésében,hogy a baj nem az emberben, hanem a tudatlanságban lakozik. Ennek hatásáradöntötte el, hogy pap lesz.

A ferences rendbe még a Ceaușescu-diktatúra alatt, 1982-ben jelentkezett, a legnagyobb titokban.

Tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte,mielőtt 1989-ben pappá szentelték.Az árvákat befogadó ferences szerzetesnek hamar híre ment Déván. Mára tevékenységételismerik egész Erdélyben, Romániában, Magyarországon, Nyugat-Európában, sőt atengeren túl is. Az alapvető életfeltételeken kívül (szállás, ruha, étel stb.)taníttatásukkal is foglalkozik, amibe vallási és erkölcsi nevelésük isbeletartozik. Nem kevesen egyetemre is bejutnak közülük.

Séllei Beatrix

Érzelmi analfabéták-e az Y és Z generáció tagjai?

Séllei Beatrix pszichológus, a BME egyetemi adjunktusa.

"A munkám a hobbim, mert azzal foglalkozhatok, hogy minél több emberhez hozzam közel a pszichológiát. Pszichológia a gyakorlatban című könyvemnek is ez volt a célja.

Fő területem az érzelmek és a boldogság, különösen a digitális generációk esetében, amelybe én is tartozom."

ZSIDI ZSÓFIA

Álmainkhoz nem mindig az egyenes út vezet – a pályaváltás pszichológiája

Zsidi Zsófia vagyok, okleveles pszichológus. Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológia szakirányán végeztem. Időm nagy részében életvezetési tanácsadással foglalkozom a Mindset Pszichológia Terápiás és Tanácsadó Központjában.

Hiszek abban, hogy minden emberben ott rejlik önmagamegértésének kulcsa és a pozitív irányú változáshoz szükséges erőforrás. Munkám során igyekszem a hozzám forduló világát, gondolatait és érzéseit minél mélyebben megérteni és megérezni, illetve elfogadó és támogató közeget biztosítva vele közösen feltérképezni a hozott témát, nehézséget, kihívást. A tanácsadás mellett pszichológiai újságírással foglalkozom.

A Mindset Pszichológia újságírójaként arra törekszem, hogy a pszichológia tudományágának eredményei és a mindennapi életben hasznosítható tanulságai élvezhető és közérthető formában érjenek el az arra nyitott és érdeklődő emberekhez.