Nem támogatott méret. :(
SZABADEGYETEM
SZABADEGYETEM ELŐADÓK

A Szabadegyetem, egyetem lévén a tanulásról szól. Ne aggódj,
izgalmas témákkal és előadásokkal készültünk nektek!

KÁNAI ANDRÁS

A jövő munkahelye, a munka jövője

Kánai András 1973-ban született Siófokon. Egyetemi évei alatt egy reklámügynökségnél helyezkedett el kreatív szövegíróként. Két évtizedig dolgozott a szakmában, közben végigjárta a ranglétrát, kreatívigazgató is volt, reklámügynökségi munkáit számtalan díjjal honorálták.

2014-től a Vodafone Magyarország integrált kommunikációs szakértője, 2016-ban pedig belső kommunikációs szakértője lett.

Az elmúlt húsz évben közel 300 újságcikket jegyez. Ezek egy része szakmai jellegű, más része viszont science fiction könyvekről és filmekről írt kritika, ismertető, illetve futurológiai témájú írás.

A spekulatív fikcióval foglalkozó legnagyobb magyar nyelvű weboldal, az SFmag egyik alapítója és szerkesztője.

GYÖRFFY KINGA

Add elő magad! A magával ragadó, emlékezetes beszélő titkai

Györffy Kinga retorikai-storytelling tanácsadó és tréner, egyetemi oktató.

Pályáját közéleti beszédíróként kezdte, ekkor tapasztalta meg először a történetmesélésnek mint meggyőzésnek a hatalmát  és határait.

Az elmúlt tizenkét évben több száz felső- és középvezető, kutató, startupper, valamint egyetemista és gimnazista retorikai fejlesztésében vett részt.

Az Imagine Cup innovációs világverseny mindenkori magyar döntőseinek pitch-trénere, az I. számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet munkatársainak előadás-technikai felkészítője.

Ismeretterjesztő és tudományos cikkek szerzője, mintabeszédes sorozatok társszerzője, a Bátrak, akik mernek című interjúkötet egyik szereplője.

Add elő magad − A magával ragadó előadás titkai című könyve 2015 novemberében jelent meg. A könyv folytatása  a professzionális történetmesélés alkalmazási területeiről  várhatóan már idén olvasható lesz.

NEMES ORSOLYA

EzEK A MAI FIATALOK

Orsolya TEDx előadó, a HVG magazinok és a Forbes vendégszerzője.

Rendszeresen tart itthon és külföldön előadásokat, workshopokat és tréningeket.

A Milestone Solutions Lab csapatával multinacionális vállalatokat, közép- és kisvállalkozásokat, valamint NGO-kat támogat hatékony és emberközpontú szervezeti kultúra kialakításában.

2015-ben az 50 tehetséges magyar fiatal közé választották.

Generációs mítoszok – Hogyan készüljünk fel a jövő kihívásaira című könyve, amely szerint a nemzedékeket többé nem a múlt, hanem a jövő alapján lenne érdemes definiálnunk, 2019. tavaszán jelenik meg a HVG Könyvek gondozásában.

FÜZI ÁKOS

ÉRTÉK ALAPÚ CÉG

Füzi Ákos cégvezető, öt gyerekes családapa, végzettségét tekintve villamosmérnök-közgazdász,
energetikai specialista.

A legnagyobb magyar gyógyszergyáraknál dolgozott több mint 10 évet kutatási-informatikai, HR-informatikai területen, majd 4 évet Japánban, 4 évet Kínában kiküldöttként.

Szerinte azok a cégek lehetnek sikeresek nemzetközileg, amelyek specializálódnak, és a szakterületükön a legjobbak közé tartoznak. Cége, az IP Systems Zrt. energetikai szoftverfejlesztőként több mint 60 főt foglalkoztat budapesti és szabadkai telephellyel. Külképviseletet tartanak fent Németországban, Ukrajnában és Horvátországban.

Nonprofit Kft.-jében misszióként tekint a kétnyelvű oktatásra. A bilingual.hu kétnyelvű oktatási program keretében angol anyanyelvű pedagógusokat tanítópárként foglalkoztatnak magyar
óvodákban, iskolákban.

Séllei Beatrix

Érzelmi analfabéták-e az Y és Z generáció tagjai?

Séllei Beatrix pszichológus, a BME egyetemi adjunktusa.

"A munkám a hobbim, mert azzal foglalkozhatok, hogy minél több emberhez hozzam közel a pszichológiát. Pszichológia a gyakorlatban című könyvemnek is ez volt a célja.

Fő területem az érzelmek és a boldogság, különösen a digitális generációk esetében, amelybe én is tartozom."

ZSIDI ZSÓFIA

Álmainkhoz nem mindig az egyenes út vezet – a pályaváltás pszichológiája

Zsidi Zsófia vagyok, okleveles pszichológus. Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológia szakirányán végeztem. Időm nagy részében életvezetési tanácsadással foglalkozom a Mindset Pszichológia Terápiás és Tanácsadó Központjában.

Hiszek abban, hogy minden emberben ott rejlik önmagamegértésének kulcsa és a pozitív irányú változáshoz szükséges erőforrás. Munkám során igyekszem a hozzám forduló világát, gondolatait és érzéseit minél mélyebben megérteni és megérezni, illetve elfogadó és támogató közeget biztosítva vele közösen feltérképezni a hozott témát, nehézséget, kihívást. A tanácsadás mellett pszichológiai újságírással foglalkozom.

A Mindset Pszichológia újságírójaként arra törekszem, hogy a pszichológia tudományágának eredményei és a mindennapi életben hasznosítható tanulságai élvezhető és közérthető formában érjenek el az arra nyitott és érdeklődő emberekhez.

TÓTH VERONIKA

Karrierépítés az egyetemi évek alatt

tanácsadó szakpszichológus, munka,-pályatanácsadó és  karrier-coach. 1996 óta dolgozik pszichológusként.

Számos terülteten tevékeny:
• pályaválasztási tanácsadás, pályaorientáció
• karriertanácsadás és életvezetési tanácsadás egyetemistáknak
• pályaorientációs és tanulásmódszertani tréning egyetemistáknak (ELTE InformatikaKar)
• karrier coaching és életvezetési tanácsadás felnőtteknek• tehetség-tanácsadás szülők, tanárok, tehetségek részére
• oktatói tevékenység az ELTE Pedagógia és Pszichológia Kar (egyéni tanácsdás, csoportos tanácsadás, pályatanácsadás)
• pályaváltók támogatását végző informatikai eszköz fejlesztésében való részvétel


ORVOS-tóth noémi

Sorsunkban élő múlt

Párkapcsolati kudarcok, szorongás, sikertelenség, depresszió. Gyakorta előfordul, hogy hiába keressük a
magyarázatot saját történetünkben, nehézségeink gyökerei szüleink, nagyszüleink vagy még távolabbi
őseink életébe nyúlnak vissza. A kutatási eredmények megdöbbentőek: felmenőink rég elfeledett traumái
bennünk élnek tovább, hatnak ránk, befolyásolják érzéseinket, meghatározzák viselkedésünket. Ha
szeretnénk megszabadulni múltunk béklyóitól, fontos megismernünk családunk történetét, feltárni és
feldolgozni az örökségbe kapott traumákat.

KARMANN
ROLAND

Startup vs. Multikatona –
avagya saját cégemet, vagy másét építsem?

A szegedi startup közösség több évvel ezelőtti formálódását volt szerencsém belülről megtapasztalni, így nagyon örülök, hogy jelenleg az INPUT Programon keresztül (www.inputprogram.com), itt helyben segíthetem ennek az ökoszisztémának a fejlődését – területi koordinátorként!

Sok mindent láttam már, sok helyen – sok munkakörben dolgoztam. Ezek a munkakörök betekintést engedtek a cégvezetés, kommunikáció, PR, marketing és informatika világába, s megtapasztaltam ezeknek a szükségességét.

Saját bőröm, belülről ismertem meg, hogy milyen startuppernek lenni, így tudom, hogy mik azok a kezdeti nehézségek, amelyek elbizonytalaníthatják a kezdő vállalkozókat. Az ökoszisztéma fejlesztés mellett Európa első és máig egyetlen „Kolostor” Coworking irodájának a társalapítója vagyok, ez a szegedi DOOR Coworking Office (www.dooroffice.hu).

DR. ILLÉS
Boglárka

Ifjúsági lehetőségek az anyaországban és a külhonban

dr. Illés Boglárka 1988-ban született Mátészalkán. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán végzett
jogászként és jogi referensként kezdte meg pályafutását, majd később projektiroda vezetőjeként állta meg a helyét, az állami szférában.

Általános iskolás korában fogalmazódott meg benne a gondolat: a siker vagy eredményesség úgy érhető el, ha felkészülten és nyitottan várjuk a lehetőségeket. 2016 óta pedig számára ez a lehetőség megadatott, hiszen Helyettes Államtitkárként a fiatalokért dolgozik nap, mint nap, hogy megoldást találjon mindennapi problémáikra, valamint aktív tagja egy közéleti ifjúsági szervezetnek is. Fiatal tehetségeket mentorál és a Nők Magyarországért Klub főtitkára.

Nagyon fontosnak tartja a folyamatos szellemi, lelki és fizikai fejlesztést, de legalább ennyire jelentős számára a közösségben való lét: tartozni valahová, megosztani gondolatainkat, meghallgatni másokét és
azokra reflektálni; s ez által alakítani saját gondolkodásmódunkat is. A Nemzeti Önkéntes Tanács (NÖT) alelnöke is egyben, aki az önkéntességet a szívügyének tekinti.

SZÉKELY LEVENTE

Szürke hattyúk - avagy mit várhatunk napjaink ifjúságától?

Szociológus, ifjúságkutató. Korábban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működőInformációs Társadalom és Trendkutató Központban (ITTK) dolgozott kutatóként, megfordult többtársadalom- és piackutató intézetnél.

Jelenleg a Kutatópont kutatási igazgatója, a Budapesti Corvinus Egyetemen működő Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet tudományos munkatársa. Számos kvalitatív és kvantitatív megközelítésű kutatást vezetett különböző területeken (pl.médiafogyasztás, szerencsejátékok, ifjúság, pénzügyi kultúra, stb.).

Legutóbbi szerkesztett munkája a Magyar fiatalok a Kárpát-medencében tanulmánykötet (2018). Kutatásiérdeklődése: médiafogyasztás, új média, influencerek, információs társadalom, ifjúságügy, generációk,pénzügyi kultúra, civil szervezetek.