SZABADEGYETEM

SZABADEGYETEM

VAJDASÁGI SZABADEGYETEM

Minden pillanat egy lehetőség a fejlődésre. Ragadd meg!
1800

Az eddigi résztvevők száma

17

Alkalommal került megrendezésre

280

Szervező segítségével

300

Előadó közreműködésével.

A Vajdasági Szabadegyetem, közéleti jelentősége mellett, a Kárpát-medencében tanuló vajdasági magyar egyetemisták és főiskolai hallgatók fő szakmai műhelyévé vált a tizenhat év alatt.

Ezen a rendezvényen hallgatóink olyan elméleti és gyakorlati tudást kapnak, amit a szerbiai oktatási rendszer keretein belül még mindig nem kaphatnak meg, valamint olyan közéleti képzést is biztosítunk, amely elősegíti beilleszkedésüket és bevonásukat a vajdasági magyar közéletbe, csökkentve ezzel annak utánpótláshiányát, amely részben a nagyfokú kivándorlás miatt is fokozódott.


A rendezvény szervezésekor fontos szempont a folyamatos tudatos innovácó és a résztvevők igényeinek a kiszolgálása. Az utóbbi néhány évben sikerült kialakítanunk egy olyan csapatkohézió növelő és műhelymunka orientált programot, ahol gyakolatban is tudnak foglalkozni a résztvevők az előadásokon hallottakkal így elősegítve a tudás nagyobb fokú elsajátítását.

Fontos sarkalatos pont a napi mozgás bevezetése csapatjátékok jóvoltából, ahol egész héten keresztül versengenek a kialakított csapatok egymással, így segíve elő az összetartást és a csapatszellem kialakulását.

Néhány eddigi előadónk és vendégünk:
Szijjártó Péter - Külgazdasági és Külügyminiszter
Dr. Hevesi Krisztina - Szexuálpszichológus
Dr. Csernus Imre - Pszichológus
Dr. Nógrádi György - Biztonságpolitikai szakértő
Tonk Emil - Nemzetközi Szakközgazdász
Dr. Tari Annamária - Pszichológus
Görög Ibolya - Protokoll szakértő

SZABADEGYETEM

SZABADEGYETEM AFTER

Minden pillanat egy lehetőség a fejlődésre. Ragadd meg!
120

Az eddigi résztvevő számára

2

Alkalommal került megrendezésre

20

Szervező segítségével

Az első két Szabadegyetem After 2016-ban és 2017-ben került megrendezésre a XIV. és XV. Vajdasági Szabadegyetemek után másfél hónappal, augusztus utolsó hétvégéin. Második legnagyobb és egyik legfiatalabb rendezvényünk 2019-ben visszatér és célunk vele most sem különb annál, minthogy a Szabadegyetemen a résztvevőink között kialakult kapcsolatokat, barátságokat, kötelékeket megerősítsük, azáltal, hogy a tanév kezdete előtt összejövünk még egy utolsó közös hétvégére és visszatérünk a kishegyesi Kátai-tanyára pár este erejéig újra átélni a július közepén megtapasztalt, és Szabadegyetemünkre oly’ jellemző különleges élményeket és légkört. A rendezvény színvonalát csapatépítéssel, csapatjátékokkal és, ahogy a Vajdasági Szabadegyetemre is ráillő, évente egy adott tematikával, előadásokkal, a témákból, szakmából érkező előadókkal történeő beszélgetésekkel emeljük. Míg a július közepén zajló, egyhetes Szabadegyetemre a napközbeni, kötöttebb előadások és program a jellemző, addig a Szabadegyetem After ezt megfordítva feleannyi ideig a kötetlenebb szórakozásra és együtt töltött időre építkezik, természetesen nem elhagyva a két testvérrendezvény oktatáson, fejlődésen alapuló szellemiségét.