ART

KIÁLLNI SOSEM ART

DANILO Kiš, MAJUS 31-től

MIRŐL SZÓL AZ ESEMÉNY?

Rendezvényünk helyet biztosít, fiatal vajdasági művészeknek a megjelenésre, illetve a bemutatkozásra. Célunk, hogy ezzel motiváljuk őket útjuk folytatására. A tárlatok során a művészeknek lehetőségük van kapcsolatot épiteni egymással, mentorokkal illetve a közönségükkel.

A MEGNYITÓ

2019. Május 31. 19.00h

A Kiállni Sosem Art megnyitóján zenei műsorral majd álló fogadással várunk mindenkit.

Jelzem, hogy ott leszek.

A KIÁLLÍTÁS

Május 31. – Június 7.

A tárlat 2019.05.31-től 2019.06.07-ig szabadon látogatható, nyolc órától délután háromig.

Korsós Karolina

Kapcsolat

1997-ben születtem, szabadkai származású festőművész és grafikus vagyok. A középfokú tanulmányaimat a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban végeztem el művészeti szakon. Jelenleg pedig végzős hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Képi ábrázolás szakán. Négy évig tagja voltam az EmArt műhelynek. Részt vettem a temerini TAKT művésztelepen 2013-ban. Festészeti munkásságomra főként különböző fedőfestékek használata jellemző, mint az akril, guache, graffiti. Kivitelezés szempontjából pedig az absztrakció. Mindez mellett szívesen foglalkozom kisebb mértékben a realista vonallal is. Témát tekintve főként az érzelmek, maga az ember és a bennünket körülvevő miszticizmus érdekel

Német Kálmán

Kapcsolat

1995.01.12-án születtem, a középiskolát Zomborban a Műszaki Középiskola számítógép elektrotechnikus szakán végeztem, majd ezt követően a szabadkai Műszaki Szakfőiskola Műszaki informatika szakán szereztem diplomát. Jelenleg a Pannon RTV munkatársa vagyok. Körülbelül 8 éve kezdtem ismerkedni a fotózással. Témáim általában a körülöttem lévő érdekes pillanatok és látványos perspektívák. Az idei évig képeimet mobiltelefonnal készítettem, ezzel is bizonyítva, hogy nem szükséges profi felszerelés egy jó képhez. . Legkedveltebb fényképezési technika, amit élvezettel alkalmazok az a hosszú záridős fotózás. Azért szeretek fotózni, mert ez az ami teljesen ki tud zökkenteni a mindennapokból.

Cibolya Stella

Kapcsolat

2000. augusztus 27-én születtem, Szabadkán. Az általános iskolát a szabadkai Ivan Goran Kovačić Általános Iskolában fejeztem. Jelenleg a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium végzős diákja vagyok képzőművészeti technikus szakon. Minden technikát kedvelek. Kiskorom óta az Oláh Sándor szakosztályban grafikával foglalkozom, talán ez miatt is a tervező grafika érdekel most a legjobban, ez eltér az alkalmazott grafikától. Szeretek még festeni valamint megsmerkedni új technikákkal.

Gordos Zsanett

Kapcsolat

2000.10.12-én Zentán születtem, jelenleg a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, képzőművészeti szaknak, végzős diákja vagyok. Már kiskorom óta nagy érdeklődést mutattam tárgyak alkotása iránt. Tisztán emlékszem az első ilyen alkalomra: egy nyári táborban találkoztam a korongozással, ami azonnal elindított bennem valamit. Már akkor azt gondoltam, hogy nincs olyan ember, aki ne szeretné azt nézni, ahogy valaki éppen egy edényt korongozik. Hát még, hogy ő maga csinálja azt! És ezt most is így gondolom. Elsős középiskolás korom óta foglalkozok kerámiákkal és úgy határoztam, hogy ezzel a művészeti ággal szeretnék foglalkozni, ezen a területen szeretnék tovább fejlődni, tanulni.

Harmat Nikoletta

Kapcsolat

1996.02.05-én születtem Törökkanizsán. A középiskolai tanulmányaimat Újvidéken fejeztem, a Bogdan Suput képzőművészeti iskolában, képzőművészeti technikus szakon. Fontos volt elsajátítani az alapokat, mint az anatómia, térábrázolás és az árnyékolás. Csaknem 10 éve foglalkozom művészettel. Sok technikában kipróbáltam magam, de ami a legközelebb áll hozzám, az a precíz, elegáns vonalak és formák realisztikus kidolgozása. Nem vonz az expresszívebb kifejezésmód, inkább az esztétikai érzékekre szeretnék hatni. A műveimben a legfontosabb a kompozíció, a letisztultság és a szépség. A célom, hogy egy nap fotórealisztikus műveket hozzak létre. Nincs annál katartikusabb pillanat, mint amikor az általam létrehozott kép összeolvad a valósággal, és egy pillanatra elvesznek a határok. Ezt az érzést keresem újra és újra.

Hofmann Delilla

Kapcsolat

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium befejezte után felvételt nyertem a PTE MK Festőművész szakra. Jelenleg is itt tanulok és folytatom művészetembe vetett hitem. Fő területem a festészet, viszont szívesen foglalkozok más művészetekkel is, mint például a grafika vagy a fotográfia. A festészetem leginkább figurális, viszont tartok egy absztrakt vonalat is, melyben hulladékok, főleg műanyag felhasználásával próbálok reflektálni a környezetszennyezésre. Utolsó, még folyamatban lévő figurális sorozatom célja, hogy kínos szituációkat, helyzeteket dolgozzak fel a tőlem telhető leghumorosabb módon. Leginkább vászon hordozóra készülnek a képeim és akrilt vagy olajfestéket használok a munkáim megfestéséhez. Foglalkoztatnak a különböző anyagok, szeretek játszani a textúrákkal. Igyekszem bemutatni egy képen az anyag több oldalát és felhasználási lehetőségét.

Kollár Tamás

Kapcsolat

Jelenleg Budapesten élek és alkotok. A végzettségemet tekintve Távközlési elektrotechnikus vagyok. Budapestre 2016 őszén érkeztem, de még akkor sem a fotózás miatt. Itt kitárult a lehetőség mivel mikor jártam a várost és szerettem fotózni, így a kettőt összekötöttem, legfőképp az otthon maradt családtagoknak/ismerősöknek megmutatni a várost az én szemszögemből. Itt lehetőségem adódott a fotózásra. Fotók segítségével próbáltam a saját szemszögemből megmutatni a várost az otthon maradt családtagoknak és ismerősöknek. Már gyerekként megízlelhettem a kreativitás örömét. Először apám kis digitális gépével ismerkedtem, azonban hamar felkeltették az érdeklődésemet a tükörreflexes gépek. Saját örömömre természetfotókat készítettem, majd felkéréseket kaptam ismama fotózásra, portré készítésére egyaránt. Valamint esküvők és egyéb rendezvények megörökítésében is részt vettem már.

Subotić Barbara

Kapcsolat

2000.10.16-án születtem Zentán és itt is nevelkedtem. Általános iskola után a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatára iratkoztam és jelenleg is itt tanulok, mint végzős diák. A különböző kifejezésiformák közül a festészet, valamint a fotográfia az az ág, amelyben igazán ki tudok teljesedni. Véleményem szerint a színek, és azok harmóniája, vagy diszharmóniája teszi különlegessé az alkotást. Festészeten belül akrillal, alkalmanként olajjal dolgozom. Fotográfián belül pedig digitális munkáim mellett analóg fotográfiával is foglalkozom.

Vas Attila

Kapcsolat

1997.03.03-án születtem Zentán, és azóta Adorjánon élek. A képzőművészet iránti szenvedélyem már elég korán, álltalános iskolás koromban kialakult. Nem bírtam betelni a művészet sokrétűségével, szépségével és magával az alkotás folyamatával sem. Így a középiskolai tanulmányaimat a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban folytattam képzőművészet szakon, ezt követően pedig Szegeden a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rajz és Művészettörténet tanszékén, Festő szakirányra iratkoztam. Nagyon sok stílust kedveltem és ismertem meg az évek alatt. A figurális művészet vonzott nagyon sokáig, de az absztrakt és a szürreális stílus is szoros kapcsolatban áll velem. Alkotásaimhoz általában akril festéket illetve olajfestéket, akvarellt használok.

Kikkel találkozhatsz?

Jelezd, hogy itt leszel!

A Kiállni Sosem Art látogatása ingyenes, regisztrációhoz NEM kötött,
azonban ha biztos vagy benne, hogy el tudsz jönni a megnyitóra akkor,
sokat segítenél számunkra egy gyors visszajelzéssel.

Cserébe mi pedig küldünk neked egy emélekzető e-mailt!

Köszönjük!
Sikeresen jelezted, hogy részt veszel
a Kiállni Sosem Art-on.

A rendezvény előtt küldünk még
egy emlékeztetőt!
Oops! Valami baj történt. :(
Minden adatot helyesen adtál meg?

BOGNÁR NÓRA

Szerintem egy nagyon hasznos program, hisz egy művésznek legjobban a megértő közönség kell,
hogy ne úgy tűnjön neki, mintha senkit sem érdekelne amit csinál, hogy lássa az értelmét. Már eleve
az is egy nagy motiváció, ha meghívják egy ilyen rendezvényre, elvégre bárkinek is kiállítani a
munkáját egy nagyon nagy megtiszteltetés.
Igazából én is a feltörekvő fotósok közé tartozom, és nagyon örülök, hogy meghívást kaptam az
eseményre, hogy megismerjék mások is a nevem és a munkáimat, illetve egy újabb érdekesprogram
amely jót mutat majd a portfóliómban.
Főleg a fiatalok kapták fel a fejüket, és sok pozitív visszajelzést kaptam, és ez is egy motiváció volt,
hogy van közönsége a munkámnak.
Vajdaság tele van tehetséges fiatalokkal akik keresik a helyüket, és sokaknak az önbizalmuk meginog
amikor nem találják meg azt a bizonyos értő közönséget, viszont az a szép a VIFÓban, hogy segít a
fiataloknak összefogni, akik bizony egy húron mozognak.
Nagyon tetszenek a programok, és csak így tovább a szervezésben! Ahova csak tudok, eljövök, és
számíthatnak rám!

CSORBA EMIL

Nagyon hasznos programnak tartom, mivel segití a fiatal művészek bemutatkozását, és ez által egy
olyan réteget ismerhet meg a köztudat, amely eléggé elszigetelt a közszférában.

A rendezvényen kiállíthattam a kepéimet és sok új embert ismerhettem meg a művészi világból,
köztük számos neves alkotót, akik első kézből tanácsokkal láttak el, és ő melettük baráti kapcsolatok is
felevenültek az alkotók között.

Igen, támogatom ezt az ötletet mindenféleképpen, mert nagy szükség van rá, mivel a mai világban a
vajdasági fiatalságnak szüksége van mindenféle támogatásra, hogy megalapozottan lépjen a jövő
küszöbére

KECSENOVITY ERNA

A Kiállni Sosem ART nem csak egy egyszerű kiállítás. Egy hiánypótló kezdeményezés, mely reményt
adhat a vajdasági magyar fiatal művészeknek. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy már az első
gondolatszikrától kezdve végig követhettem az ART létrejöttét, és végig a legnagyobb támogatással
adóztam felé. Az pedig, hogy az első rendezvényre felkértek, mint kiállító, olyan utat nyitott, melyre
soha korábban nem volt lehetőségem. Pontosan ez a kulcs az egészhez: egy kiállítás, mely a fiatalokról
szól, a fiatalok munkáiról és ahol megmutathatják tehetségüket, melyet korábban talán sehol máshol
nem tehették.
Számomra más művészek megismerését adta ez a rendezvény, hiszen nem csak a kiállítás, de az előtte
történő beszélgetés és a mentorok által elmesélt történetek, helyzetek és tanácsok is csak a
fejlődésünket szolgálták. A kiállítást megtekintők által új emberek ismertek meg minket is, számomra
pedig, aki fényképeket állíttatott ki, komoly utak nyíltak meg: különböző családi-, sport-és szervezeti
rendezvényekre hívnak fotózni, ezen felül saját projektjeim is gördülékenyebben mennek, hiszen
egyik lehetőség adja a másikat, és csak a szervezőképességem szab határt.
A Kiállni Sosem ART rendezvényre mindenképp szükség van, hiszen a vajdasági magyar fiatalok előtt
sajnos egyre több kapu záródik be, melyet nem szabad hagyni. Bízom benne, hogy a rendezvény több
és több sikert ér majd el, az azokon résztvevő kiállítók és vendégek pedig megragadják azokat a
komoly lehetőségeket, melyeket kaphatnak a kiállítás által. A VIFÓ-nak pedig erőt, kitartást és
mélységes köszönetet küldök, hiszen nélkülük mindez nem jönne létre.

KONC ALEXANDRA

Szerencsésnek érezhetem magam abból a szempontból, hogy a VIFÓ szinte minden
rendezvényét ismerem, némelyiken részt vettem látogatóként, a Kiállni sosem ART-on pedig
kiállítóként is. Amikor felkerestetek ezzel a lehetőséggel, nagyon megörültem, hiszen lassan 5 éve
festek, és ez a rendezvény előtt csak egy alkalommal volt lehetőségem kiállítani a munkáimat.
A program önmagában szerintem nagyszerű ötlet, hiszen nem csak azok a fiatal művészek
vehetnek részt rajta, akik hivatásszerűen gyakorolják vagy tanulják a festészetet, rajzolást, grafikát,
hanem azok is, akiket az élet más útra terelt, s ez a tevékenység megmaradt hobbiként az életükben.
Az utóbbi csoportba tartozok én is, és azt hiszem, nehezebb így érvényesülni a művészvilágban, ha
hiányzik a kapcsolati tőke valamint az elismerés hivatásos alkotók részéről. A Kiállni sosem ART
program lehetőséget nyújtott arra, hogy megismerjem, vagy legalább tudomást szerezzek a
Vajdaságban élő és alkotó fiatal művésztársaimról és elismert művészekről, akikről bár korábban már
hallottam, élőben még nem volt szerencsém találkozni velük.
A szervezésben szerintem nincs kivetni való, sőt elismerésem a VIFÓ-nak, hogy színvonalas
helyszíneken, elismert művészekkel és helytálló reklámmal tudjátok megszervezni az eseményt.
Ami a vajdasági igényeket illeti, azt mondanám, hogy (mint ahogy a tapasztalatok is mutatják)
egy bizonyos szinten van igény az ilyen fajta eseményekre, az egyetlen kivetnivaló talán a
látogatottságban kereshető. Azt gondolom, hogy ez nem a szervezet hibája, hanem a vajdasági
fiatalság érdekeltségének hiánya, ami nem azért jelentkezik, mert nem megfelelő a rendezvény
marketingje, hanem egyszerűen a fiatalok csak egy bizonyos része értékeli a művészeteket.
Pontosabban a fiatalokat lehetséges, hogy érdeklik a művészetek virtuális szinten, azonban nincs
bennük akkora vágy, hogy élőben is megszemléljék. S mivel a VIFÓ elsőszámú célközönsége
(véleményem szerint) a vajdasági fiatalság, ezzel magyarázható, hogy az érdekeltség a kiállítók
családjára és ismeretségi körére szűkül (javítsatok ki ha tévedek  ). Mindennek ellenére úgy
gondolom, hogy a rendezvényre szükség van, mivel bármilyen publikáció hozzájárul a későbbi
sikereinkhez, s ezért köszönettel tartozunk.