EDUCATION

A Vajdasági Ifjúsági Fórum számára kiemelten fontos a nem formális oktatás kérdése. A tapasztalataink azt mutatják, hogy hatalmas igény mutatkozik olyan témák és helyzetek bemutatására illetve feldolgozására, ami a hagyományos oktatási rendszerből hiányzik.

FACEBOOK

EDUCATION

VIFÓ IFJÚSÁGI KONFERENCIA

Amabus manibus haurire – Két kézzel megragadni az alkalmat, vagyis teljes erővel.
AKTUÁLIS ESEMÉNY
260

Az eddigi résztvevők száma

6

Alkalommal került megrendezésre

30

Szervező segítségével

25

Előadó közreműködésével.Ifjúsági Konferenciánk rendezvénysorozata 2017-es fennállása óta szervezetünk egyik legrangosabb rendezvényévé nőtte ki magát. Eseményünk berkein belül számos vajdasági magyar fiatal nyert lehetőséget, hogy kipróbálhassa magát előadóként, megosszák velünk és társaikkal tapasztalataikat, élményeiket, történeteiket, sikereiket.

Az első VIFÓ Ifjúsági Konferencia 2017 nyarán, a XV. Vajdasági Szabadegyetem berkein belül mutatkozott be és az elmúlt évek során önálló rendezvénnyé válva számos eseményt élt meg, egy-egy alkalommal három, négy, illetve öt egyéni vagy csapatban jelentkező előadót felvonultatva. Jóvoltukból hallhattunk karrierről, célokról, sikerről, ötletekről, motivációról, szamáról, válllkozásokról, magánéleti kihívásokról, valamint hobbiról és zenéről is.

Rendezvényünk fő célja, hogy összekösse a magyar ajkú ifjúságot Vajdaság területén, teret adva a vélemények, tapasztalatok cseréjének, melyek hasznos tudásként, tanácsként szolgálhatnak érdeklődőink számára.

A konferencia különlegessége, az egymáshoz hasonló korú korosztályok révén, az előadók és a közönség között létrejövő közvetlen légkör, mely teret ad egy közös kapcsolódási pontnak, ismerkedésnek, eszmecseréknek.

Előadóink egyenként 15 perces műsora után mindig sort kerítünk résztvevőink feléjük intézendő kérdéseire, párbeszédek kezdeményezésére, beindítására.. Minden konferenciánk létrejötte egy újabb lépcsőfok felfelé, rendezvénysorozatunk eddig megvalósult eseményeinek sikerére építkezünk és felkapott témáira alapozunk, kiváló környezetet biztosítva a tudásátadásnak, a jókedvnek, az ismerkedésnek.

Ingyenes rendezvényünk célközönsége a vajdasági magyar fiatalok és fiatal felnőttek, azonban ezen túl jó szívvel és örömmel fogadjuk a kicsiket és nagyokat, minden korosztály érdeklődőit egyaránt.

EDUCATION

DIÁKHÉTVÉGE

Találd meg a helyed a világban.
160

Az eddigi résztvevő számára

6

Alkalommal került megrendezésre

20

Szervező segítségével

12

Képző közreműködésével.

A középiskolások nagy többsége az iskola befejezése előtt még nem igazán tudja, hogy milyen egyetemre menjen tovább, mi az, ami valójában érdekli, hogy ezek tudatában válasszon olyan szakot, ami a későbbi életét meghatározza.

Az is jellemző, hogy az osztály, amiben a mindennapjaikat élik nem működik közösség szinten, amely nagy mértékben rányomja a bélyegét a tanulók komfort érzetére, hiszen sokkal jobb kedvvel mennek egy olyan osztályba, ahol jól érzik magukat és a fejlődésük is gördülékenyebbé válik.

A Diákhétvégén nincs jó vagy rossz válasz. Az elv, amit követünk, hogy amennyit beletesznek a résztvevők a hétvégébe saját magukból, annyit is visznek haza tanulságul.

A program, péntek délutántól vasárnap délutánig tart, ahol a résztvevők a szenvedélybetegségek, szerelem-párkapcsolat, kommunikáció, csapatépítés és az önismeret témakörei közül választhatnak és azzal foglalkozhatnak az egész képzés ideje alatt.

EDUCATION

BELSŐ KÉPZÁSEK

A komfortzóna egy olyan hely, ahol a fejlődés csak egy elfeledett emlék. Merj több lenni.
140

Az eddigi aktivistánk számára

7

Alkalommal került megrendezésre

6

Szervező segítségével

14

Képző közreműködésével.

A belsős képzések programsorozatát két éve indítottuk a Vajdasági Ifjúsági Fórum aktivistái részére, ugyanis a megfelelő utánpótlás kineveléséhez nem csak a szervezeti kultúrát, a programokat, vagy a VIFÓ történetét kell elsajátítsák, hanem ugyanolyan fontos számunkra az aktivistáink személyi fejlődése.

Ezeket figyelembe véve, évente 3-4 képzést szervezünk, ahol az aktivistáink különböző kommunikációs-, konfliktuskezelési technikákat sajátíthatnak el, betekintés nyerehetnek az önismeret kalandos és olykor rémisztő világába, fejleszthetik prezentációs és beszéd készségüket, találkozhatnak protokoll előadókkal és hallgathatnak szakmai előadásokat is.

A belsős képzéseink fontossága a mai világban még nagyobb súlyt képvisel, hiszen hogyan akarhatnánk úgy közösséget fejleszteni, ha mi saját magunk nem fejlődünk?